Regiofinale Divisie 6

Zaterdag 3 juni mochten 4 meisjes van de 6de divisie verplichte oefenstof van Mariska en Natascha deelnemen aan de rgiofinale.

Kiki Kaptein was op het laatste moment opgeroepen deel te nemen en hoewel ze wedstrijden niet heel leuk vindt zei ze enthousiast ja. Ze moet zaterdag als allereerste op de balk, haar minst favoriete toestel. De koprol die ze zo ontzettend eng vindt ging perfect, maar dat nam niet weg dat de zenuwen haar parten speelden, ze stond aardig te wiebelen. Maar de rest van de oefeningen gingen goed en Kiki behaalde in een sterk deelnemersveld een mooie 25ste plaats.

In de derde ronde was Manouk aan de beurt. Manouk kwam speciaal voor deze wedstrijd even terug van vakantie. Helaas verliep de reis naar Amersfoort niet helemaal zoals gepland en begon de wedstrijd ook nog eens een half uur eerder. Manouk kwam de hal binnen gerend en kon na een snelle kus van mama gelijk klaar gaan staan voor haar brugoefening. Door alle hectiek deed ze een kurbet te weinig en een zwaai te veel waardoor ze laag scoorde op dit toestel.  Ze herpakte zich goed en op het volgende teostel, de balk werd ze toch maar mooi 16de. Al met al eindigde Maouk op een 31ste plaats.

In de laatste ronde waren Stacey en Alina aan de beurt. Hun voorbereiding was niet optimaal. Van woensdag tot vrijdag waren ze op schoolkap geweest en zoals het hoort hadden ze daar vrij weinig geslapen. De oogjes waren dan ook nog best klein. Toch zaten de meiden goed in de wedstrijd. Stacey deed echter wel wat andere onderdelen op vloer dan de oefenstof voorschreef, maar dat zal het slaapgebrek wel zijn geweest. Bij haar laatste toestel, de balk, was de concentratie echt op en ze viel er 4 keer vanaf. Ze eindigde op de 27ste plaats. Alina presteerde iets beter op weinig slaap. Op haar favoriete toestel de brug werd ze 8ste en verder turnde ze zoals we van haar gewend zijn een hele nette wedstrijd. Dat leverde haar een mooie 19de plaats op.

Meiden, jullie hebben het supergooed gedaan!!!