Kamp


aanmelden_kamp

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is sorryvolgeboekt.jpg

 

 

 

– Wanneer: 13 14 en 15 mei 2022
– Waar: Locatie De Anker,  Stroe
– Wie:  Iedereen die tussen de 8 en 14 jaar zijn
– Wat:  Het Moveokamp

Wat is Moveokamp?

Moveo organiseert al jaren een kamp voor de jongens en meisjes van 8 t/m 14 jaar die lid zijn van Moveo. Hieronder wordt heel kort een beschrijving gegeven van hoe zo’n kamp er ongeveer uitziet.

Het kamp beslaat een weekend van vrijdagmiddag t/m zondagmiddag. Na aankomt op de locatie, die vaak wisselend is, zal het thema verder bekend gemaakt worden. Elk jaar heeft zijn eigen thema en het is dus altijd erg spannend wat voor thema het dit jaar weer zal zijn. Als er goed gelet wordt op de uitnodigingen e.d. zijn soms kleine hints te ontdekken. Hierdoor begint het kamp dus niet pas bij vertrek, maar al lang daarvoor; bij de opgave al…

Tijdens het kamp is er een programma, waarbij allerlei leuke spelen gespeeld worden, die rond het centrale thema bedacht zijn. Natuurlijk word er ook gezorgd voor eten en drinken en er wordt een poging gedaan de kinderen wat nachtrust te laten krijgen. Vooral de eerste nacht is het natuurlijk leuk om lekker lang wakker te blijven en te praten. Gelukkig weet de nachtploeg de kinderen toch altijd weer stil te krijgen, omdat de kinderen fit moeten zijn om de volgende dag met het programma mee te doen. Na een hele dag met spelen en activiteiten achter de rug te hebben, blijkt toch dat de kinderen wat beter slapen dan de eerste nacht. Ook de leiding zelf vindt dit vaak erg prettig.

De laatste dag worden de tassen ingepakt en spullen opgeruimd, waarna er nog wat tijd is voor een spel. Dan loopt het kamp zo tegen zijn einde. Dan worden de kinderen weer door de ouders opgehaald en wordt het kamp centraal afgesloten.

 
 

Stukje geschiedenis


Al meer dan 18 jaar gaat Moveo al op kamp. Daarvoor werd dit echter al georganiseerd door THOB. Na de fusie met VIOS (THOB en VIOS is samen MOVEO geworden) is er even geen kamp geweest en hebben we dit opgevangen in de vorm van een verenigingsdag. Het duurde niet lang, voordat er weer een commissie werd gevormd om een kamp te gaan organiseren.
 

Organisatie


Deze commissie van ong. 5 vrijwilligers (de kampcommissie) is geruime tijd hard aan de slag om een leuk en gevarieerd programma samen te stellen. Met elk jaar weer een eigen thema. In deze commissie zitten niet alleen leiding, maar wel mensen die een grote binding en betrokkenheid hebben met de vereniging. Allemaal willen zij de kinderen een geweldig weekend laten beleven. De kampcommissie draagt er dus zorg voor dat er een goed programma is en dat alles tot in de puntjes is verzorgt zoals o.a.: vervoer, eten, activiteiten (en het materiaal hiervoor) en EHBO (welke we hopelijk niet nodig zullen hebben).
 

Begeleiding


Natuurlijk kan de kampcommissie niet alleen voor ruim 80 kinderen vermaak bieden. Zij zorgen er daarom ook voor dat er per 6 kinderen 1 begeleider mee gaat. Deze begeleiders (ook allemaal vrijwilligers) worden natuurlijk niet zo maar van de straat geplukt. Ook bij deze groep mensen zijn er wel een aantal personen die lesgeven bij de vereniging. De overige begeleiders zijn mensen die altijd wel op één of andere manier aan de vereniging verbonden zijn (vrienden/ familie).
 
Met andere woorden: De kinderen zijn dus in goede handen!