BRONS voor Melissa Westrik voor haar 5e plaats.

 

De dag begon vandaag met de jeugd N4 meiden, Donna, Amy en Sanne. Zij startten alle drie goed en sterk op balk. Donna turnde zelfs in lange tijd weer de radslag tot stand en Amy turnde voor het eerst een wedstrijdoefening zonder vallen! Dit leverde haar een mooie 11.850 op. Ook op vloer turnde de meiden constant maar vielen de cijfers helaas wat tegen. Op sprong werden de verloren punten door Sanne en Donna goed gemaakt. Sanne scoorde een mooie 12.600 en Donna een 12.675. Amy liet door een klein foutje wat tiendes liggen maar maakte dit goed met een mooie brug oefening. Ook Donna en Sanne turnde netjes op brug. Helaas lieten zij door een misser bij de afsprong wat punten liggen. Amy eindigde uiteindelijk als 6e, gevolgd door Sanne op de 7e plaats en Donna op de 10e plaats. Door het kleine aantal doorstromers waren deze eindplaatsen helaas niet voldoende   voor landelijke doorstroming.

In de derde wedstrijdronde was het de beurt aan zowel jeugd N3 turnster Britt als de Senioren sup B, Melissa, Jennifer van Kuik, Jennifer de Jong en Serra.

Britt begon haar wedstrijd op balk en ging er vol voor. Helaas zorgde de zenuwen voor wat wiebels en val. Op vloer wilde ze deze punten goed maken en ze begon voortvarend. Mooie pirouetten en strakke spagaten. Helaas ging het in de sprongenserie mis. Een klein foutje kostte haar een volle punt aftrek. Toch heeft Britt zich herpakt en haar wedstrijd op sprong en brug netjes afgemaakt. Zij eindigde als 23e, helaas niet voldoende voor landelijke doorstroming.

 
 
 
 
 
 
 

De senioren startten op sprong. Alle vier turnden goede sprongen. Deze positieve lijn konden Melissa en Jennifer van Kuik door zetten naar brug. Hun strakke oefeningen werden beloond met een 10.150 voor Melissa en een 9.900 voor Jennifer. Ook Serra turnde netjes maar moest helaas een val incasseren wat haar een punt kostte. Jennifer de Jong was helaas nog niet voldoende hersteld van haar operatie en kon helaas geen brug turnen. Op balk werd door Jennifer van Kuik en Melissa opnieuw constant gepresteerd. Melissa zette met haar 11.300 het 4e cijfer van de wedstrijd neer. Jennifer de Jong en Serra moesten helaas beide een val incasseren. Dit maakte zij beide goed op vloer door strakke oefeningen te turnen. Serra scoorde een 11.050. Melissa was op dreef en presteerde ook op vloer goed met een 11.900, opnieuw het 4e cijfer van de wedstrijd. Jennifer van Kuik maakte het bij het laatste toestel spannend. In haar laatste acroserie kwam zij niet goed uit waardoor ze niet door kon springen en punten inleverde. Punten die zij voor een plaats in de landelijke kwart finale hard nodig had. Na lang wachten, omdat ook in wedstrijd 4 nog Senioren sup B turnden, kwam eindelijk de verlossende einduitslag. Melissa pakte het brons met een 5e plaats, Serra eindigde als 20e gevolgd door Jennifer van Kuik op de 21e plaats. Jennifer de Jong eindigde, omdat zijn maar 3 toestellen turnde, op de 30e plaats. Dit was, zoals verwacht, niet voldoende voor doorstroming. Melissa, Serra en Jennifer van Kuik weten zich wel te plaatsen. 

Dit zet de teller voor GV MOVEO  in totaal op 5 doorstromers. Volgend weekend de laatste voorwedstrijd, dit keer voor de junioren en senioren 3e divisie.