Mooie wedstrijd voor meisjes Pupil 2

Wedstrijdverslag zaterdag 4 februari 2018.

 

We waren vandaag al om 8 uur aanwezig in Oudewater. De meisjes Pupil2 mochten als eerste groepje hun wedstrijd turnen. Manouk, Merel, Sacha en Celina waren er klaar voor. Bij Merel ging het op het eerste toestel, sprong even mis. Ze kwam niet uit met haar aanloop en stond stil op de plankoline en keer daardoor voor haar eerste sprong een 0. En ja, aangezien het gemiddelde van 2 sprongen telt zak je gelijk naar de laatste plaats. De rest van de wedstrijd verliep wel goed, met hele mooie cijfers voor balk en vloer. Voor Celina was dit haar eerste wedstrijd in de selectie en ze liet zien dat ze hier zeker thuis hoort. Ze behaalde een 19de plaats, voor de volgende wedstrijd gaan we werken aan de uitvoering en netheid en dan gaat ze zeker stijgen in het klassement. Dat Sacha een wedstrijdmeisje is wisten we al en dat liet ze ook deze keeer weer zien. Sacha krijgt echt vleugels op wedstrijden. Dingen die tijdens de training maar niet willen lukken gaan haar op wedstrijden makkelijk af. Sas turnde weer netjes en we gaan hard werken aan wat bonusonderdelen om zo haar cijfers net wat hoger te krijgen. Het lukt Manouk deze wedstrijd om best rustig de oefeningen in te gaan. Helaas verzon ze bij brug ineens een totaal andere afsprong dan de oefenstof voorschrijft en daar miste ze dus flink wat punten wat haar helaas een podiumplaats heeft gekost. Verder turnde ze een hele nette wedstrijd. Dus voor de volgende wedstrijd gaan we voor een medaille!!!

Daarna was het de beurt aan de instappertjes. Voor hen allemaal de eerste wedstrijd en de spanning was er al weken voor deze dag. Van tranen tijdens de trining tot niet meeer mee willen doen, maar ze stonden er allemaal. Zelfs Makayla die eigenlijk gewoon nog ziek was, maar ze wilde perse!!!

Ze deed het heel erg goed. De mat, die er heel anders uitziet dan in onze gymzaal zorgde even voor wat verwarring en na de radslag ging ze de verkeerde kant op. Maar met een mooie 7,550 heeft ze de oefening heel netjes gedaan. Na de sprong, waarbij zij de zweefrol deed werd ze door het rollen toch weer wat misselijk en is ze lekker naar huis gegaan. Omdat ze dus maar 3 toestellen heeft gedaan werd ze laatste. Jade wilde echt niet aan de wedstrijd meedoen. Vanwege een blessure kon ze een paar weken niet turnen en dacht ze dat ze de oefeningen niet goed wist. Maar Jade wist ze alleen de balk niet helmaal meer, maar ging supergoed vandaag! Zo goed dat ze het beste was op sprong! Met 13,500 behaalde ze daar de 1ste plaats. Alle andere oefeningen waren ook netjes, maar daar is nog wel ruimte voor verbetering. Als ze de volgende wedstrijd ook de balkoefening helemaal weet zit er zeker een podiumplaats in voor haar! Nikki vond het allemaal wel heel spannend, vooral het uitstrekken naar de jury elke keer. Maar als ze eenmaal aan haar oefening bezig was deed ze het top! De balk was vandaag haar beste toestel, ze werd daar vierde in haar categorie! Net als Sacha in de vorige rond blijkt Emma vleugels te krijgen op wedstrijden. Bij haar lukken ook dingen die tijdens de training maar niet willen lukken. Zoals de borstwaartsom op de brug. En haar zweefrol op sprong leverde haar zelfs een 3de plaats op! Emma werd uiteindelijk 6de, top gedaan Emma!! Toen Naomi de proefperiode bij ons gedaan had vorig seizoen twijfelden we of ze het zou redden. Naomi (en mama) beloofde hard te gaan oefenen en dat doen ze ook echt! Ze werkt er keihard voor en dat werd vandaag beloond met een medaille, Naomi werd 4de!! vooral dankzij een superstrakke blakoefeneing. De jury heeft moeten zoeken naar puntjes die niet goed gingen en vond er maar een paar. Ze werd op de balk 1ste met voor de uitvoering een 9,600! Dat Robine brug leuk vind weten we allemaal. En de jury kon ook goed zien dat dit haar favoriete toestel is. Ze werd daar 1ste maar ook vloer gaat haar goed af, daar werd ze derde en ze mocht ook de medaille voor de 3de plaats in ontvangst nemen. Ook Dionne had nog al last van zenuwen, zeker omddat mama er vandaag niet bij kon zijn. Maar Dionne heeft de hele wedstrijd lopen lachen en genieten. Dionnen werkt altijd heel netjes en dat was te zien aan haar cijfers. Ze werd 3de op sprong en balk en 2de op vloer en ze kreeg ook de madaille voor de tweede plaats omgehangen. Meiden, jullie hebben het echt supergoeg gedaan vandaag!!!

En toen was het de beurt aan de meisjes Pupil1. Ook voor deze meiden hun eerste echte wedstrijd. Kim deed wat ze altijd doet, netjes en rustig haar oefeningen afwerken. Op vloer en balk kunnen we de netheid nog verbeteren. Kim eindigde op de 21ste plaats net achter Senna. Op vloer deed Senna het het beste vandaag, ze werd daar 3de! Op de balk is nog ruimte voor verbetering, maar dat geldt voor alle meiden in dit groepje. Senna werd 20ste. Ise turnde een goede wedstrijd, zeker op brug waar ze 7de werd. Op de vloer was ze soms even de tips die we van de jury gekregen hadden even vergeten en over de balkoefening moest ze wel heel diep nadenken af en toe. Daar gaat we hard aan werken de komende weken! Evi werkte net iets netter dan haar zus, zeker op brug waar ze de 2de plaats behaalde. Ook zij wist even de balkoefeing niet meer waardoor ze daar laag scoorde, maar dat gaat helemaal goed komen bij de volgende wedstrijd. Alana was superzenuwachtig. Maar daar heeft ze op brug en vloer niks van laten merken, daar turnde ze mooie oefeningen die beide beloond werden met de 3de plaats. Alana werd uiteindelijk 9de. Als we nu hard gaan werken aan balk zit er misschien wel een podiumplaats in volgende keer! Aan de supporters heeft het zeker niet gelegen en die meiden deden het super voor hun eerste wedstrijd!

En als laatste de jeugd1 meisjes. Hoewel ze al behoorlijk wat wedstrijden gedaan hebben blijven ze het spannen vinden. Behalve Elin. Ze had er echt zin en vertrouwen in en dat straalde ze ook uit bij de oefeingen. Sprong werd beloond met een 3de plaats, op brug werd ze 4de. Ze mocht dan ook de medaille voor de 4de plaats in ontvangst nemen. Het favoriete toestel van Kiki is brug, hoewel deze brug toch echt anders aanvoelde dan onze eigen brug en Kiki tijdnes het inturnen erg moest wennen aan de hoge ligger turnde ze de wedstrijd wel heel goed en werd ze 2de op brug. Alleen die balk hè… dat is echt niet leuk. Maar met wat hulp van de juffen lukte ook dat vandaag toch wel weer. Kiki werd vandaag 10de. Met vlak achter haar op de 12de plaats Jasmijn. Jasmijn wist twee weken geleden haar oefeningen nog niet helemaal en heeft thuis heel hard geoefend en dat was te zien. Helaas zorgde de onzekerheid voor flink wat wiebels op de balk en ze viel er een paar keer af. Maar Jasmijn, je hebt het weer goed gedaan vandaag! Samantha eindigde vandaag op de laatste plaats en dat kwam door de sprong. Ze ging even iets te hard en vloog over de kast waardoor haar eerste sprong volledig mislukt en ze een 0 kreeg. En ja, dan eidig je als laatste. Dat ze eigenlijk op het podium thuis hoort bewijzen haar cijfers op brug en vloer. Op beide toestellen werd ze 3de.

Alle meiden hebben het supergoed gedaan en de juffen zijn tevreden! Vooral op balk valt nog veel te verbeteren dus de komende 5 weken zullen de meiden veel op balk staan!

Onze volgende wedstrijd is 10 maart en dan gaan we weer knallen. We gaan proberen het nog ietsjes beter te doen dan vandaag en als dat niet lukt….. helaas….maar we gaan vooral plezier maken!