Tweede voorwedstrijd junioren en senioren 3e divisie te Amersfoort.

1/2 finale plaatsing voor Lisa Biesma!

Vanochtend was het als eerst de beurt aan junioren sup D; Danique en Britt. De meiden begonnen op vloer waar zij beide vooruitgang lieten zien. Britt turnde voor het eerst haar uitstapsalto en haalde hier een extra eis mee binnen. Hiermee steeg haar cijfer 1,5 punt ten opzichten van vorige wedstrijd. Op sprong werd naar kunnen geturnd en ook op brug nette oefeningen, op een klein foutje van Britt na. Maar dit maakte zij goed met een strakke balkoefening. Danique had bij balk helaas minder geluk en liet de nodige punten liggen. Danique eindigde als 16e gevolgd door Britt op een 17e plaats. Helaas niet voldoende voor doorstroming.

Na een wedstrijdronde rust was het de beurt aan de senioren sup C; Josine, Lara, Lisa en Iris. Zij begonnen op brug. Daar waar Josine de vorige wedstrijd 4 punten liet liggen, turnde ze vandaag haar oefening knap door. Iris, die wegens haar studie en blessure een flink aantal trainingsuren gemist heeft, turnde een strakke oefening maar ging helaas de mist in met ophoeken. Lara en Lisa turnde strak op brug. Lisa behaalde met haar 11,600 ruim het hoogste cijfer van de wedstrijd. Deze lijn konden beide meiden voort zetten en turnde dus ook goede balk oefeningen. Ook Josine turnde stabiel maar moest helaas wat onverwacht toch een val incasseren met haar pirouette, even als Iris. Lisa trapte af op vloer met een goede oefening. Her en der wat extra stapjes maar zuiver geturnd. Ook de overige meiden turnde zuivere en goed uitgewerkte oefeningen. Iris turnde voor het eerst haar nieuwe acroserie met uitstapsalto. De wedstrijd werd afgesloten op sprong waar alle meiden goede sprongen lieten zien. Josine sprong er een knappe overslag 1/1 draai uit.

Uiteindelijk greep Lisa met een mooie 4e plaats helaas net naast het Brons. Maar haar zien we wel terug in de landelijke 1/2 finale. Lara eindigde als 10 en weet zo een plek in de districtsfinale te bemachtigen. Josine eindigde als 23e en Iris als 26e wat helaas niet genoeg was voor doorstroming.

Dit zet de teller voor de GV MOVEO bovenbouw 2e en 3e divisie op 6 landelijke plaatsingen. We gaan ons opmaken voor de 1/4 finales 2e divisie die in maart gehouden zullen worden.